Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرامرز ذوقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارجاع کار نظارت در سازمان نظام مهندسی فقط به اعضایی از این سازمان می تواند انجام گیرد که دارای صلاحیت نظارت در یکی از رشته های مصوب قانون نظام مهندسی باشند.

وی با بیان اینکه اطلاعات دقیقی از چندشغله بودن اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در دست نیست، گفت: ممکن است فردی عضو سازمان نظام مهندسی باشد اما از علایق دیگری نیز برخوردار باشد که منافاتی با شغل اصلی اش یا مغایرت های قانونی با شغل مهندسی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذوقی اظهار داشت: مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان می توانند شغل دیگری نیز داشته باشند مشروط بر اینکه فعالیت آنان مغایر مقررات ملی ساختمان و قانون نظام مهندسی ساختمان نباشد و محدودیتی برای آنان ایجاد نکند، اما برخی مغایرتها نیز وجود دارد، به این معنا که شخصی عضو هیات مدیره یک شرکت است اما پروانه اشتغال از سازمان نظام مهندسی نیز گرفته، این فرد نمی تواند کارمند باشد و بیمه اش از جای دیگری به غیر از سازمان نظام مهندسی پرداخت شود.

مشاور رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر رکود بازار مسکن در معیشت مهندسان گفت: بازار مسکن تابع عرضه و تقاضا است و زمانی که تقاضا برای مسکن زیاد باشد به تبع آن شرایط کاری بهتری برای مهندسان ایجاد می شود.

ذوقی افزود: زمانی که تقاضا برای مسکن کمتر شود، اثری مستقیم بر میزان کار و فعالیت مهندسان خواهد داشت و تبعا حجم کار آنان و درآمدشان کاهش می یابد.

وی تاکید کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان باید همیشه به دنبال یک راهکار مناسب برای کاهش تاثیرپذیری وضعیت کسب و کار مهندسان از بازار مسکن باشد و در این راستا اقداماتی نیز انجام گرفته است که به عنوان مثال در سال ۹۶ آزمایش بتن برای ساختمانهای گروه (ج) نیز الزامی شد در حالی که پیش از آن فقط برای ساختمانهای گروه (د) الزامی بود.

وی اظهار داشت: مقصود از ساختمانهای گروه (د)، آپارتمانهایی است که بیشتر از ۱۱ سقف داشته و یا زیربنای آن کمتر از پنج هزار مترمربع باشد، در مقررات ملی ساختمان اشاره مستقیمی نشده که انجام آزمایش های بتن برای چه نوع ساختمانهایی الزامی است.

مشاور سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان در نظر دارد انجام آزمایش بتن را به ساختمان های گروه (ب) نیز گسترش تسری دهد که با تحقق این مهم طیف دیگری از مهندسان ساختمان زیر پوشش قرار می گیرند.

ذوقی اضافه کرد: ساختمانهای دارای هفت سقف نیز مشمول آزمایش مکانیک خاک هستند و باید مهندس مکانیک خاک یا شرکت ژئوتکنیک ذیصلاح برای کنترل خاک داشته باشند، این موضوع به ساختمانهای کوچکتر نیز قابل تسری است و بازه کاری برای مهندسان ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه ایجاد بازه کاری برای مجریان ذیصلاح نیز در حال پیگیری است، گفت: اکنون ساختمانهای ۶ سقف به بالاتر یا ساختمانهای دارای بیش از ۸۰۰ مترمربع زیربنا به بالا مشمول داشتن مجری ذیصلاح هستند، در مقررات ملی ساختمان این مرزبندی وجود ندارد که می شود با کسب مجوز از مراجع ذیصلاح مربوطه آن را به ساختمانهای کوچکتر تسری و کیفیت را ارتقا داد، با این مهم می توان بازه کاری برای مهندسین بیشتری ایجاد کرد.

ذوقی اظهار داشت: با تغییر نگرش در قراردادهای ارایه خدمات مهندسان می توان نوع خدمات مهندسی را تغییر و گسترش داد، به این معنا که مالک را به سمتی هدایت کرد که خدمات تخصصی را در موضوعات بیشتری از مهندسان مطالبه کند، این هدفی است که سازمان نظام مهندسی ساختمان دنبال می کند.

وی بیان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان درصدد گسترش خدمات تخصصی و خدمات فنی در بستر ساختمانهای کوچکتری است که مغفول واقع شده و حساسیت روی آنها کمتر بوده است تا هم کیفیت ساخت این بناها افزایش یابد و هم طیف بیشتری از مهندسان در مسائل اجرایی و موضوعات این بخش دخیل شوند.

برچسب‌ها مشهد قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اشتغال زایی پروانه فنی و مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اشتغال زایی مشهد قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اشتغال زایی پروانه فنی و مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۸۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند

ایسنا/گیلان فرماندار رشت گفت: شوراها مورد اعتماد مردم و رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند و در کمک به دولت نقش آفرینی می‌کنند.

کیا عاشوری امروز ۱۳ اردیبهشت‌ماه در همایش روی ملی شوراهای استان که در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد رشت با حضور استاندار گیلان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مصادیق مردم سالاری دینی با انتخاب اعضای شورا توسط مردم رقم خورد. قبل از انقلاب به سبب حضور مستشاران غربی، مردم در امور کشور و تصمیم‌سازی‌ها نقشی نداشتند و بخاطر سکونت در کشور ما هزینه هم دریافت می‌کردند زیرا در حوزه‌های مختلف تصمیم‌گیری‌ها نقش داشتند.

فرماندار شهرستان رشت افزود: با دریات امام راحل در قانون اساسی تشکیل شورا ابلاغ شد و شما اعضای شورا منشا خیر در شهر و روستاها شدید که تلاش و کار را سرلوحه قرار می‌دهید و تنها هدفتان هم خشنودی و رضایت مردم و توسعه و آبادانی منطقه خودتان است، باید با تجمیع افکار و شناسایی ظرفیت‌ها اقتصاد مقاومتی را عملا اجرایی کنید.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی در شهر و روستاها وجود دارد که بر کسی پوشیده نیست، گفت: همواره از ظرفیت شوراها بهره‌مند می‌شویم و در کمک به دولت نقش آفرینی می‌کنید؛ در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ افزایش مشارکت با ارتباطات و تعاملات شما محقق شد چراکه مورد اعتماد مردم و رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستید.

عاشوری با اشاره به شکل گیری مجمع مشورتی شوراهای استان بیان کرد: تشکیل مجمع مشورتی شوراها قطعا در بحث جهش تولید و اقتصاد مقاومتی هر شهر و روستا بنابر ظرفیت‌های موجود می‌تواند نقش آفرین باشد.

مهدی جعفری، مدیرکل امور روستایی و عشایری گیلان هم در این مراسم اظهار کرد: آنچه انقلاب را متمایز می‌کند این است که اهداف و آرمانها و پیام‌های انقلاب همواره مهم بوده و پابرجاست و مردمی بودن و مردم محوری از ویژگی‌های این انقلاب بوده و افتخار جمهوری اسلامی از اول تا امروز این است که متکی به آرای مردم است.

وی با بیان این که توسعه متوازن با توسعه روستاها اتفاق می‌افتد، افزود: اگر توسعه در روستاها اتفاق نیفتد منجربه مهارجت و افزایش حاشیه نشینی می‌شود اما آنچه که امروز در جمهوری اسلامی ایران مشهود است این بوده که حکمرانی باید بر پایه مردمی باشد لذا مردم محوری اصول اساسی نظام است.

جعفری تاکید کرد: بهترین مدل برای حکمرانی روستایی و شهری ترکیبی و توسعه مردم پایه است.

فرید اسماعیل‌زاده در ادامه این مراسم گفت: در حال حاضر ۷۰۰۰ نفر از اعضای شوراهای شهر و روستا در استان مشغول به فعالیت هستند که توسط مردم انتخاب شدند.

رئیس شوراهای اسلامی شهر و روستای استان گیلان بیان کرد: تشکیل شوراها نقطه عطفی در توسعه نظام بوده و اعضای شوراها توانسته‌اند تمام وقت و بدون چشمداشت در منطقه خود فعالیت کنند. انتخابات شوراها گام اساسی در راستای حل مشکل کشور بوده است که تحقق این هم تعامل و همکاری است.

وی بیان کرد: مردم انتظار حل مشکلات دارند لذا از دستگاه‌های اجرایی می‌خواهیم که تعامل قوی با نمایندگان مردم در شوراها داشته باشند، شوراها با معرفی استعدادها و موهبت‌های طبیعی، تشکیل تعاونی‌ها و کمک به رونق اشتغال می‌توانند نقش مهمی در توسعه استان ایفا کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند