Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه گفت: بیش از 90 درصد واحدهای تولیدی در استان فاقد سند ملکی برای واحد تولیدی خود هستند.

ناصر صداقت در نشست خبری با موضوع گزارش عملکرد و فعالیت‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی و برنامه این سازمان برای سال جاری و طرح موضوعات مرتبط با رونق تولید در حوزه کشاورزی و دامپروری که امروز در سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان‌رضوی برگزار شد، اظهار کرد: پس از تصویب قانون تاسیس سازمان نظام مهندسی در مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۰ سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی نیز پس از تاسیس در زمینه‌های مختلف کشاورزی شروع به فعالیت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۳ هدف برای سازمان نظام مهندسی کشاورزی در نظر گرفته شده که مهمترین آن‌ها ارتقای اخلاق حرفه‌ای، ارتقای سطح دانش و گسترش فناورزی و حمایت از حقوق صنفی مهندسین کشاورزی است.

وی افزود: سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی در حال حاضر به عنوان بزرگترین تشکل تخصصی در کل کشور است. این سازمان در سطح استان ۱۸هزار نفر عضو حقیقی و حقوقی دارد که 7500 نفر از آن‌ها فعال هستند. عمده فعالیت این سازمان در حال حاضر در زمینه صدور مجوز در بخش‌های گلخانه، دام، آبزیان و شیلات، کلینیک‌های گیاه پزشکی، سم فروشی‌ها، آزمایشگاه خاک‌شناسی، صنایع تبدیلی و مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی است. صدور بیش از 2000 پروانه اشتغال و انجام 4000 رتبه بندی اشخاص حقیقی و حقوقی تا امروز توسط این سازمان انجام شده و هر ساله 3000 نفر ساعت آموزش و همچنین صدور بیش از 8000 مجوز توسط این سازمان صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در زمینه مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی تا امروز ۱۱۳مجوز تاسیس صادر شده است. سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی در زمینه بحث پلاک کوبی و هویت‌بخشی دام با همراهی تشکل‌های تخصصی ورود پیدا کرده و همچنین در زمینه پلاک‌گذاری ماشین های کشاورزی بالغ بر ۲۱ هزار پلاک‌گذاری توسط این سازمان انجام شده است.

وی در مورد عملکرد سازمان خاطر نشان کرد: واضح است که در بحث ساختمان هیچ اقدامی بدون تایید سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام نمی‌شود اما در زمینه‌های مختلف کشاورزی جایگاه نظام مهندسی کشاورزی به خوبی شناخته نشده و کاری در این حوزه انجام نشده است. در بخش کشاورزی تخصص ویژه وجود دارد اما از این تخصص به خوبی استفاده نمی‌شود. علی‌رغم اینکه که در دستورالعمل اجرایی قانون تاسیس نظام مهندسی تاکید شده که کلیه دستگاه‌های دولتی موظف هستند بخش‌های تخصصی خود را به اعضایی که پروانه اشتغال دارند واگذار کنند، اما این مساله رخ نداده است.

صداقت با اشاره به اینکه «فعالیت‌های خوبی توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی در استان برای حل این مسائل انجام شده است»، تصریح کرد: با نهادهای مختلفی وارد مذاکره شده‌ایم، به همت پرسنل سازمان توانسته‌ایم زاویه دید نهادها را تغییر داده و رغبت به همکاری را ایجاد نماییم. باید با شیوه تعاملی کار را پیش برده و جلساتی را با حضور بخش‌های مختلف برگزار کنیم. اخیرا برگزاری جلسه با معاونت غذا و دارو در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به رای صادر شده توسط دیوان عدالت اداری در شهریور ماه سال جاری گفت: با توجه به رای دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال بند ب دستورالعمل ماده 10 آیین‌نامه اجرایی اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها، تبصره 4 ماده یک این قانون، از شمول خارج و تبصره یک ماده یک این قانون مورد استناد قرار می گیرد که نخستین تاثیر این رای در موضوع تغییر کاربری اراضی و مالکیت زمین ظاهر می شود.

وی ادامه داد: بر اساس این رای، واحدهای کشاورزی و دامپروری، می بایست برای اخذ مجوز سند ۶ دانگ ملکی ارائه کنند و بیش از 90 درصد این واحدهای تولیدی در استان نیز فاقد سند ملکی برای واحد تولیدی خود هستند. با ابلاغ این موضوع از آبان ماه سال جاری بیش از ۹۰درصد مجوزها لغو شده و نتوانسته‌ایم مجوزی صادر کنیم. این مساله به استانداری، سازمان جهاد کشاورزی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام شده است. به نظر بنده بخش عمده ای از این مساله باید توسط نمایندگان پیگیری شود. این یکی از بزرگترین مشکلات حال حاضر است. این مساله امنیت غذایی استان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هیچ کدام از نمایندگان استان ما در کمیسیون کشاورزی حضور ندارند، در حالی که خراسان رضوی یکی از مهمترین استان‌ها در زمینه کشاورزی است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به عقد تفاهم نامه میان این سازمان با شورای بازرگانی کشور هلند خاطر نشان کرد: برای دستیابی به دانش فنی، تکنولوژی روز و تعامل دوجانبه اخیر در حال پیگیری برای عقد تفاهم‌نامه با کشور روسیه هستیم.

در زمینه اثرگذاری فعالیت‌های مهندسین کشاورزی در حوزه کشاورزی بیان کرد: واحدهایی که برای آن‌ها صدور مجوز انجام می‌شود موظف هستند تا مسئولین فنی را به کار گیرند. در بحثهای آموزش نیز بسیار گسترده عمل می‌کنیم. از ابتدای سال جاری مراکز آموزش راه اندازی شده که فارغ التحصیلان در مراکز دوره‌هایی گذرانده و مهارت آموزی کسب می‌کنند. سپس از آن‌ها آزمون گرفته شده و به عنوان مسئول فنی معرفی شوند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص عملکرد سازمان نظام مهندسی در زمینه توسعه کشت گیاهان دارویی گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی با منابع طبیعی و شهرداری برای تولید گیاهان دارویی در حوزه کشف رود وارد مذاکره شده است که در بخش‌هایی از کشف رود تولید گیاهان دارویی انجام شود. در حال حاضر به صورت جدی در این زمینه کار می‌کنیم و این مساله از اولویت‌های سازمان است.

بیژن ثمینی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست گفت: استان خراسان رضوی پتانسیل بی‌نظیری در زمینه گیاهان دارویی دارد. گیاهان دارویی درآمد سرشاری برای کشاورزان ما دارد بنابراین توسعه و کشت گیاهان دارویی یکی از اولویت‌های فکری برای سازمان نظام مهندسی است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی گیاهان دارویی حال حاضر سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۰۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به آمار تولید گوشت قرمز استان توسط جهاد کشاورزی میزان ۱۵ درصد تولید گوشت متعلق به عشایر است.

محمدحسین جعفری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی طی سال گذشته اظهار کرد: تولید گوشت قرمز عشایر استان طی سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۲ هزار و ۷۱۸ تن بوده است.

وی افزود: میزان تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی نسبت به سال قبل ۱۱۷۲ تن افزایش داشته است.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی درخصوص اینکه چند درصد تولید گوشت استان با عشایر است، تصریح کرد: با توجه به آمار تولید گوشت قرمز استان توسط جهاد کشاورزی میزان ۱۵ درصد تولید گوشت متعلق به عشایر است.

جعفری همچنین با اشاره به استقبال عشایر استان از طرح تولید قراردادی گوشت قرمز که از سال گذشته آغاز شده است بیان کرد: استقبال عشایر از طرح فوق بسیار زیاد بود، به گونه‌ای که با پیگیری‌های صورت گرفته مقدار ۵۰۰۰ تن جو مدت دار (۶ ماهه) در اسفندماه از شرکت پشتیبانی امور دام اخذ و تعداد ۱۱۰ راس دام عشایر تحت پوشش قرار گرفت. همچنین مقرر شد با توجه به محدویت نهاده و متقاضی زیاد به ازای هر راس ۴۵ کیلو گرم جو اختصاص پیدا کند.

وی درباره میزان تحویل علوفه در قالب طرح تولید قراردادی دام سبک عشایر خراسان رضوی گفت: در قالب طرح تولید قراردادی دام سبک عشایر استان در آذر ماه ۱۴۰۲ مقدار ۹۰۰۰ تن جو ۴ ماهه به سررسید ۱۵ فروردین‌ماه سال جاری بین ۶۸۲ نفر از عشایر توزیع شد. رقم ریالی  این طرح ۹۲۷ میلیارد ریال بوده است. با این میزان نهاده تعداد ۵۰ هزار راس دام عشایر تحت پوشش قرار گرفت که ۲۰ درصد دام طرح، یعنی ۱۰ هزار راس دام را عشایر پروار و مقدار حدود ۲۰۰ تن گوشت روانه باز مصرف شده است. ضمنا در طی سال ۱۴۰۲ مقدار ۴۷ هزار تن انواع علوفه تامین و برای تغذیه و تعلیف دام بین عشایر استان توزیع شده است. 

جعفری ادامه داد: ۸۲۰۰ خانوار عشایر در خراسان رضوی شناسایی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • واحدهای صنفی فاقد شناسه یکتا در دریافت خدمات با مشکل روبرو می‌شوند
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • تصویب نصب هزار پنل خورشیدی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان