Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@11:57:54 GMT

مردم باید به سمت کشت‌های گلخانه‌ای سوق داده شوند

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۷۰۴۸

مردم باید به سمت کشت‌های گلخانه‌ای سوق داده شوند

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: مدیریت نظام مهندسی کشاورزی بر آن است که مردم را به سمت کشت گلخانه‌ای و محصولات کم آب‌تر سوق دهد.

دکتر محمدعلی قنادزاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: 24.9 درصد اشتغال استان به کشاورزی وابسته است و متاسفانه آمار کشاورزان باسوادی که در زمینه کشاورزی تحصیل کرده‌اند، سه درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوعی می‌توان گفت که 97 درصد تحصیل‌کرده‌های رشته‌های کشاورزی، کشاورزی نمی‌کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی بیان کرد: ما بر اساس اهداف، اساسنامه و آیین‌نامه‌های اجرایی، وظیفه آموزش افراد را بر عهده داریم و اولین هدف برای ما این است که بتوانیم در بحث بازآموزی و نوآموزی فارغ التحصیلان کشاورزی فعالیتی انجام دهیم.

این کارشناس حوزه کشاورزی با اشاره به تعداد فارغ‌التحصیلان رشته کشاورزی که اکنون نیز فعال هستند، تصریح کرد: سالانه 250 نفر در گرایش صنایع غذایی فارغ‌التحصیل می‌شوند که از این میان 17 هزار نفر در حوزه نظام مهندسی کشاورزی عضو هستند.

در سال جاری با مشکل سیل و هجوم ملخ‌ها مواجه خواهیم بود

وی با اشاره به مشکلاتی که در طی سال جاری ممکن است با آن‌ها مواجه شویم، تصریح کرد: در سال جاری با مشکل سیل و هجوم ملخ‌ها مواجه خواهیم بود که در این راستا نیز کارشناسان نظرات خود را ارائه داده و پیشنهاداتی را به تهران ارسال خواهیم کرد.

قنادزاده عنوان کرد: کشور ما دارای بیشترین فرسایش خاک است و طبق آمارهای انجام شده در کشور 16 تن در هکتار فرسایش خاک لایروبی نشده وجود دارد که رقم بسیار بالایی است. دلیل لایروبی نشدن خاک، بی‌توجهی مدیریتی نیست، بلکه ناشی از هزینه‌های بالای لایروبی است. هزینه لایه‌روبی در چهار دوره مساوی با ساخت یک سد است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با بیان اینکه ظرفیت نگه‌داشت آب در طبیعت ایران بسیار بالا است، بیان کرد: علت این امر این است که در ایران رودخانه‌های فراوانی وجود دارد، با این وجود در استان‌های خشک و کویری روان آب‌ها به سرعت تبدیل به فرسایش خاک شده و در سطح زمین جاری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در استان ما ستاد بحران، کارگروهی را تحت عنوان همیاران آب تشکیل داده که سازمان مهندسی کشاورزی نیز در آن عضویت دارد. ما در آنجا راهکارهایی را پیشنهاد داده‌ایم و آسیب‌شناسی در رابطه با مسائل در تمامی استان‌ها به سازمان نظام مهندسی سپرده شده و استان خراسان نیز از این امر مستثنا نیست.

قنادزاده اضافه کرد: اگر چنین بارندگی‌های سیل‌آسایی در استان خراسان رخ می‌داد، قطعا خسارت بیشتری وارد می‌شد، زیرا سطح زمین، ظرفیت نگه‌داشت رطوبتی حجم بالایی از بارندگی را ندارد. در استان خراسان بیشترین بارندگی در قسمت شمال استان با حجم  269 میلی‌متر و کمترین بارندگی در جنوب استان و در شهرستان گناباد نزدیک به 71 میلی‌متر را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: با وجود اینکه در جنوبی‌ترین شهرستان خراسان رضوی میزان بارندگی 71 میلی‌متر بوده، می‎توان گفت که این استان دارای شرایط خوبی در زمینه منابع طبیعی و مرتع‌داری و در بحث زراعت نیز دارای راندمان بالایی است.

قنادزاده ادامه داد: در استان خراسان رضوی 79 درصد زمین‌های کشاورزی به روش سیستم‌های آبی، آبیاری می‌شوند و 21 درصد نیز زمین‌هایی هستند که کشت دیم در آن‌ها صورت می‌گیرد، این امر بدین معناست که ما در استان خشکی قرار داریم.

وی افزود: براساس آمار سال 1392 در استان خراسان رضوی نزدیک به 900 هزار هکتار زمین زراعی وجود داشته و این آمار در چهارسال بعد 200 هزار هکتار کاهش پیدا کرده و به 707 هزار هکتار رسیده است. این درحالی است که دامداری و باغبانی روند افزایشی داشته اما زراعت کاهش پیدا کرده است. این آمار نشان‌دهنده این است که سیاستی بر این موضوع حاکم بوده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی بیان کرد: بنابراین با وجود کاهش اراضی و تبدیل آن به منازل مسکونی، هیچگونه تغییری در تولید محصولات رخ نداده و عملکرد آن 700 هزار هکتار بالاتر بوده است.

قنادزاده گفت: کشور ما 11 سال است که در شرایط خشکسالی به سر می‌برد و بر همین اساس مدیریت نظام مهندسی کشاورزی بر آن است که مردم را به سمت کشت گلخانه‌ای و محصولات کم آب‌تر سوق دهد.

دوهفته بارندگی منابع آب زیرزمینی را تامین نمی‌کند

وی خاطرنشان کرد: یک سال و یا دو هفته بارندگی نمی‌تواند منابع آب زیرزمینی ما را تامین کند و یک سال بارندگی نمی‌تواند ما را از شرایط خشکسالی خارج سازد، به همین دلیل سیاست وزارت کشاورزی کاملا مشخص نیست.

قنادزاده تصریح کرد: تمامی کارشناسان در استان‌های آسیب‌دیده به عنوان پشتیبان حضور دارند و به دنبال برآورد خسارت سیل هستند. همچنین در جهت احیای محصولات و زمین‌های کشاورزی از سیستم‌های نوین آبیاری و مدیریت‌های کشاورزی استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی عنوان کرد: در اقتصاد مهندسی و کشاورزی یک نمودار فایده وجود دارد که براساس آن برآورد می‌شود که آیا ساخت یک استخر و یا کال بزرگ ارزش ذخیره بارندگی‌هایی که هر 11 سال رخ می‌دهد را دارد یا خیر. در حال حاضر با توجه به شرایط خشکسالی که اکنون در آن قرار داریم این امر مقرون به صرفه نیست.

قنادزاده اضافه کرد: بین سال‌های 2030 تا 2050 درجه حرارت زمین حدود دو الی سه درجه بیشتر خواهد شد که این امر سبب تبخیر بالای آب، تشدید خشکسالی و سیلاب‌های وحشتناک می‌شود.

وی با اشاره به موضوع صندوق بیمه، بیان کرد: در واقع بیمه به عنوان صنعتی رو به رشد در سراسر دنیا و در کشورهای توسعه‌یافته به شمار می‌رود. من معتقدم که محصولات باید بیمه شود اما ساز و کار آن باید منطقی باشد تا در طی آن دولت و کشاورز آسیب نبینند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشت های گلخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۷۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این دستاورد پژوهشگران دانشگاه «هریوت وات» می تواند با کاهش بالقوه دی اکسید کربن (CO2) و هگزا فلوراید گوگرد (SF6) در جو که محرک های مهم گرمایش جهانی هستند، عوارض تغییرات اقلیم را کم کند.

به گفته محققان،هگزا فلوراید گوگرد در مقایسه با دی اکسید کربن، گاز گلخانه ای قوی تری است و می تواند هزاران سال در جو دوام بیاورد.

 مقابله با بزرگترین چالش جوامع

این گروه از یک مدل رایانه ای برای پیش ‌بینی دقیق نحوه جمع ‌آوری مولکول‌ ها در مواد متخلخل جدید استفاده کردند. متخصصان مدل‌ سازی محاسباتی در کالج امپریال لندن و دانشگاه ساوت همپتون شبیه ‌سازی ‌هایی را برای درک و پیش‌ بینی فرآیند مونتاژ مولکول‌ های قفس در مواد متخلخل طراحی کردند.

این مولکول ها به طور خاص به ذخیره دی اکسید کربن و هگزا فلوراید گوگرد تمایل دارند. ساختار و ترکیب آنها ظرفیت ذخیره سازی این گازهای گلخانه ای را فراهم می کند.

به ویژه ساختار متخلخل «قفس در قفس» امکان جذب و ذخیره گازهای آسیب زای محیط زیست را فراهم می‌ کند. «قفس در قفس» به این معنی است که مولکول های قفس با استفاده از قفس های دیگر برای ابداع مواد متخلخل جدید در کنار هم قرار می گیرند.

دکتر «مارک لیتل» « Marc Little» دانشمند مواد، استادیار موسسه علوم شیمی دانشگاه هریوت وات و متخصص مواد متخلخل، اظهار داشت: این یک کشف هیجان انگیز است زیرا ما به مواد متخلخل جدید برای کمک به حل بزرگترین چالش های جوامع مانند جذب و ذخیره گازهای گلخانه ای نیاز داریم. ترکیب مطالعات محاسباتی مانند آنچه ما انجام دادیم با فناوری‌ های جدید هوش مصنوعی، می‌ تواند عرضه بی‌ سابقه ‌ای از مواد جدید را برای حل فوری ‌ترین چالش های اجتماعی ایجاد کند و این پژوهش گام مهمی در این مسیر است.

ابزاری که می تواند ترکیبات آلی فرار را از هوا حذف کند

لیتل می گوید علاوه بر این مولکول ‌های دارای ساختارهای پیچیده می‌ توانند حذف ترکیبات سمی عمدتا ترکیبات آلی فرار را از هوا تسهیل کرده و علم پزشکی نیز مفید واقع شوند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Synthesis منتشر شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • تصویب نصب هزار پنل خورشیدی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی
  • رونمایی از سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد