Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: ساخت ۴۰ هزار واحد مسکن مهر در شهری مانند گلبهار فاقد توجیه است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، کمیسیون عمران یکی از بخش‌های بسیار مهم در مجلس شورای اسلامی بوده و در بخش‌های مختلفی مانند مسکن، راه‌سازی، پروژه‎های عمران روستایی و سایر مواردی از این دست ورود داشته و برای امور آن برنامه‌ریزی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان خراسان رضوی از سال‌های قبل دچار نوعی عقب ماندگی بوده که نیاز به رفع آن بسیار محسوس است به همین علت خبرنگار خبرگزاری تسنیم خراسان رضوی با حمید بنایی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت‌وگویی داشته که مشروح آن را در زیر می‌خوانید.

تسنیم: کابینه جدید به تازگی مورد بررسی مجلس قرار گرفته، شاهد بودیم که برخی از وزرایی که گفته بودند در دولت جدید به عنوان وزیر حضور ندارند معرفی شده و رأی اعتماد هم گرفتند این فرآیند را قدری باز کنید.

بنایی: در ابتدای کار باید از تمام خبرنگاران و رسانه‌های استان خراسان رضوی تشکر کنم که انصافا همکاری بسیار مناسبی با مجلس داشته و نقدهای بسیار سازنده‌ای را ارئه می‌کنند و همچنین در شهرستان‌های گناباد و بجستان نیز اقدامات بسیار مناسبی توسط خبرنگاران انجام می‌شود.
اقدام مناسبی که مجلس شورای اسلامی در دوره اخیر داشت این بود که جلسات متعددی را با وزرای پیشنهادی برگزار کرد؛ فراکسیون‌ها، کمیسیون‌ها، مجامع استانی و دیگر بخش‌های مجلس شورای اسلامی مجموعاً 510 جلسه با 17 وزیر پیشنهادی داشته‌اند که برنامه‌ها را بررسی کنند و به وزرای پیشنهادی رأی مناسبی نیز دادند این رأی یک پیام به دولت داشت و آن اینکه مجلس با هدف رفع مشکلات مردم همراه آنها است.

نمایندگان از جنس مردم هستند و وقتی بین مردم می‌روند خجالت می‌کشند از اینکه فردی به آنها مراجعه کرده و در خانواده‌اش 2 یا 3 نفر بیکار دارد کما اینکه این مسئله بسیار دارای اهمیت است.

در مورد برخی از وزارتخانه‌ها بحث تفکیک مطرح شده بود که لایحه‌های مربوط به آن به مجلس آمد اما در کمیسیون‌های مربوط به آن رأی لازم را به دست نیاورد.

همچنین در برخی از موارد گفته می‌شد که شاید برخی از وزرا در سمت‌های خود باقی نمانند اما آیا مشکل ما با تغییر وزیر از بین می‌رود و به همین علت سعی شد که همکاری با دولت وجود داشته باشد که شاهد بودیم وزرایی که رأی آوردند همگی آرا قابل قبولی را توانستند به دست بیاورند.

تسنیم: در سال گذشته شاهد یک سری از حوادث غیرمترقبه بودیم که بخشی از آنها ارتباط مستقیم با کمیسیون عمران داشتند اقداماتی که در مورد آنها داشتید چه بودند؟

بنایی: در بحث قطار تبریز به مشهد که باز هم باید به خانوادهه‌های جان باختگان آن تسلیت گفت کمیسیون عمران از طرف رئیس مجلس مأموریت پیدا کرد که جوانب را بررسی کند و تمام موارد مربوط به آن از جمله خطاهای انسانی و سیستمی را گزارش دهد.
بعد از بررسی‌های اجمالی کمیسیون عمران با تمام دستگاه‌های مختلف وابسته به این موضوع جلسه داشته‌ایم تا بتوانیم تمام موارد را بررسی کرده و از خطاهای آن برای بعد پیشگیری کنیم ضعف‌هایی در مدیریت میان راهی ایستگاه‌های راه آهن در حادثه قطار وجود داشت که تمام آنها به تفصیل در گزارش مجلس شورای اسلامی آورده شده است.

در مورد پلاسکو هم باید گفت که حادثه بسیار بدی بوده و ما با عوامل مرتبط با آن جلسه داشته‌ایم و حتی به عوامل دیگری هم توجه شد به عنوان مثال در نظر بگیرید در برخی از واحدهای تجاری ساختمان پلاسکو تنها 5 تن وزن گاوصندوق بوده و با توجه به تعدد واحدها بعد از آتش گرفتن ساختمان وزن کالاهای داخل واحدها به کمتر شدن زمان مقاومت سازه فلزی بسیار کمک کرد.

تسنیم: در مورد رفع اشکالات قانون نظام مهندسی بارها صحبت شده متأسفانه از این سازمان تخلفات زیادی مانند فروش امضا گزارش می‌شوند و برخی یکی از علل افت عمر ساختمان‌ها در کشور ما را همین می‌داننند گفته بودید تغییر اساسی در این قانون ایجاد می‌شود این مورد هم اکنون به کجا رسیده است؟

بنایی: باید گفت که قانون نظام مهندسی یک قانون بسیار قدیمی است و کمیسیون عمران تصمیم داشت که برای اصلاح آن وارد شود و جلسات زیادی با مسئولان سازمان نظام مهندسی در استان‌ها و دولت برگزار شد؛ دولت قرار بود در این حوزه لایحه‌ای را بیاورد و با توجه به اینکه هیئت رئیسه کمیسیون عمران را مکلف کرده بود که به قانون نظام مهندسی رسیدگی کند هم اکنون در حال تلفیق لایحه دولت با موارد مورد نظر مجلس هستیم و امید می‌رود که این لایحه در مهر ماه به صحن علنی مجلس برود.

وضعیت نظام مهندسی ما به هیچ عنوان خوب نیست توقع این است که عمر سازه‌های بتنی ساخته شده در کشور ما به بالای صد سال برسد کما اینکه ما هم اکنون سازه‌های خوبی داریم که استانداردهای آن رعایت شده و هنوز بعد از گذشت چندین سال از ساختمان‌های آنها استفاده می‌شود و باید گفت موضوعی مانند امضا فروشی در نظام مهندسی اصلا زیبنده نیست و اینکه یک سازنده اصلا این را نداند که مهندس ناظر ساختمانش چه کسی است به هیچ عنوان درست نبوده و باید برای تغییر این وضعیت گام‌های اساسی برداشت.

تسنیم: گفته بودید مجلس قصد دارد در حوزه افزایش قیمت مصالح ساختمانی ورود داشته باشید آیا اقدامی در این زمینه به انجام رسیده است؟

بنایی: به نظر می‌رسد بتوانیم از ابتدای مهر ماه این موضوع را در دستور کار قرار دهیم در وهله نخست باید علت این افزایش قیمت را دانسته و کار کارشناسی اجام داد تا مشخص شود به چه علت قیمت افزایش یافته و این مسئله در اجاره بها چه تأثیری می‌تواند به همراه داشته باشد.
همچنین در این حوزه سایر کمیسیون‌های اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز باید ورود داشته باشند لذا بعد از تعاملات طرح مربوط به این موضوع آماده شده و به صحن علنی مجلس می‌آید.

تسنیم: پروژه انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور هم اکنون به کجا رسیده است؟

بنایی: در مجامع نمایندگان خراسان بزرگ و شرق کشور به دنبال این مسئله هستیم؛ مطالعات فاز نخست آن به اتمام رسیده و در این زمینه باید در نظر گرفت که اعتبارات مناسبی وجود ندارد در بودجه سال 96 برای فازهای دوم و سوم مطالعاتی این طرح اعتباراتی در نظر گرفته شده و امید می‌رود برای اجرا در این حوزه در سال 97 بودجه‌ای تخصیص یابد تا بتوان از سال 98 رسما عملیات آن را آغاز کرد؛ البته باید گفت مستقر نشدن وزیر نیرو می‌تواند فاصله‌ای را در ساماندهی مسائل حوزه آب بیاندازد که این موضوع اساسا یکی از گله‌های ما بود و با وزیر پیشنهادی نیرو هم در مورد این موضوع صحبت‌های جدی داشتیم و امید می‌رود با تعیین عاجل وزیر نیرو مشکلات این حوزه را بتوان رسما پیگیری کرد.

تسنیم: قرار بود که مجمع نمایندگان خراسان رضوی برای افزایش بودجه‌های عمرانی در استان تلاش کند آیا این تلاش نتیجه داد؟

بنایی: خیر متأسفانه در این زمینه توفیقی نداشتیم و این موضعی ناخوشایند است؛ این میزان افزایش بودجه عمرانی بسیار کم بوده و کفاف نیازهای استان را نمی‌دهد.

تسنیم: همین میزان اعتبار تخصیص یافته هم اوراق خزانه اسلامی است که در واقع بسیاری از پیمانکاران از قبول کردن آنها برای ادامه پروژه‌های عمرانی امتناع دارند شما چه راهکاری در این زمینه دارید؟

بنایی: پیمانکارها هم اکنون به دنبال همان اوراق خزانه هم هستند اما این موضوع که شما اشاره دارید نیز صحیح است پیمانکاران زیادی با نمایندگان تماس می‌گیرند که اسنادشان نقد نشده و یا مشکلات دیگری دارد اما فعلا با وجود نبود نقدینگی چاره‌ای جز این وجود ندارد.
ما به دنبال این هستیم که تعامل حوزه اجرایی در خراسان رضوی را با نمایندگان را افزایش دهیم ما هم اکنون در بودجه عقب هستیم با وجود اینکه سالانه بیش از 25 میلیون نفر زائر وارد خراسان رضوی می‌شود هنوز بودجه تخصیص پیدا کرده به استان با جمعیت ساکن در این سرزمین تناسبی ندارد و بهبود آن نیاز به تعامل بیشتر دارد.

همین حالا وقت این است که جلسات برای تعیین میزان نیازمندی بودجه در خراسان رضوی انجام شده تا ارقام مشخص شود نه اینکه زمانی که لایحه بودجه به مجلس برده می‌شود تازه مسئولان استانی از خواب بیدار می‌شوند؛ باید دانست که وقتی لایحه بودجه به مجلس برده می‌شود امکان تغییر آن بسیار پایین می‌آید برخی این ادعا را دارند که بودجه وارد شده رابین 7 تا 10 درصد در مجلس تغییر می‌دهند اما این امکان وجود ندارد ما حتی به دنبال این بودیم که از سرفصل سایر برای بخش‌های عمرانی اعتباراتی را در نظر بگیریم که متأسفانه این امر نیز به علت کمبود نقدینگی محقق نشد.

تسنیم: ما در خراسان رضوی به لحاظ دسترسی به راه نیز از میانگین کشوری پایین‌تر هستیم در این زمینه مجمع نمایندگان چه اقداماتی را در دستور کار دارد؟ وضعیت تکمیل و بهره‌برداری از راه آهن‌های خراسان رضوی به کجا رسید؟

بنایی: پروژه‌های عمرانی در حوزه ریل در دستور کار وزارت راه قرار دارد اما ما در استان خراسان رضوی در حوزه راه بسیار ضعیف هستیم علاوه بر این در برخی از شاخص‌های عمرانی دیگر هم ما ضعیف هستیم همیشه آرزو داشته‌ام که این تعداد بالای وزیر و مقامات عالیه که به خراسان رضوی می‌آیند به ما بیشتر در اداره امور و تخصیص بودجه کمک کنند.

هم اکنون برای راه آهن خواف به هرات مشکلاتی به وجود آمده که بعد از برگزاری جلسات آقای وزیر قول همکاری و رفع مشکلات آن را دادند همچنین پروژه خوب دیگری هم در حال پیگیری بوده و آن راه آهن مشهد به زاهدان است که فاز نخست آن یعنی از یونسی به سمت بجستان به مناقصه رفته و 50 کیلومتر طول و 63 میلیارد تومان اعتبار دارد که امید می‌رود پیمانکار آن ظرف یک الی 2 ماه آینده مشخص شود البته باید در نظر داشت که طول این مسیر 800 کیلومتر بوده و بیش از 5000 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و هنوز بخش نخست آن به مزایده رفته است.

تسنیم: جناب بنایی اصلا پروژه‌های راه در خراسان رضوی بیش از حد متعارف به طول می‌انجامد همین برقی کردن مسیر تهران به مشهد چندین سال است که وعده آن داده شده اما اجرایی نمی‌شود.

بنایی: وزیر راه و شهرسازی اخیرا اعلام کرده‌اند که قرارداد مربوط به آن بسته شده و یکی از موارد دفاعیه وی برای گرفتن رأی اعتماد هم همین بود.

مسیر گناباد به سمت زاهدان هم خواست مردم بوده و امید می‌رود که امسال فاینانس برای آن در نظر گرفته شود و اگر مشکلی پیش نیاید بتوانیم کلنگ آغاز عملیات اجرایی آن را به زمین بکوبیم.

تسنیم: آقای وزیر در مورد مسکن مهر قولی به شما ندادند؟

بنایی: ایشان می‌گویند که 90 هزار واحد مسکن مهر دیگر در تمام کشور باقی مانده که آنها را نیز تعیین تکلیف می‌کنند در مسکن مهر دولت یازدهم کارهایی را به دور از قضاوت انجام داده اما باید در نظر داشت وقتی گفته می‌شود مسکن این موضوع تنها وظیفه راه و شهرسازی نیست آن هم در پروژه‌ای مانند مسکن مهر که برخی از واحدهای آن بدون کارشناسی ساخته شده‌اند.

در نظر بگیرید در همین شهر جدید گلبهار اصلا توجیهی برای ساخت 40 هزار واحد مسکن مهر وجود ندارد اما این کار انجام شده البته ما در موقعیت دولت قبلی نیستیم که بدانیم چه توجیهاتی در آن زمان وجود داشته برخی از خانواده‌ها با این طرح واقعا خانه‌دار شدند اما بهتر بود کار کارشناسی بیشتری در این حوزه انجام می‌شد به عنوان مثال در برخی از شهرها می‌توانستیم وارد بافت فرسوده شده و سرمایه‌گذاری را برای نوسازی این بافت‌ها انجام دهیم.

اگر در برخی از این پروژه‌ها اجماع بین دستگاهی صورت گیرد بخش زیادی از مشکلات رفع می‌شود به عنوان مثال در مورد همین گلبهار یا بینالود تعداد زیادی از کارمندان از چناران و یا بینالود به مشهد می‌آیند که شاید به همین علت در شهرک‌های ساخته شده در این مناطق مستقر نمی‌شوند در نظر بگیرید همین ایران خودرو خراسان در بینالود نزدیک به هزار کارگر دارد که هر روز سرویس‌های رفت و برگشت برای آنها در نظر گرفته می‌شود و می‌توان این افراد را در همین مسکن مهر استقرار داد تا علاوه بر استفاده از این واحدها مشکلات رفت و آمدی هم برای این افراد رفع شود.

همچنین باید در نظر داشت که بخش زیادی از مشکلات مسکن مهر در خراسان رضوی مربوط به تعاونی‌ها بوده که متأسفانه اداره کار استان در این زمینه ورود مناسبی نداشته و در تعداد زیادی از جلسات مدیرکل آن شرکت نداشتند.

گفت‌وگو از شهرزاد حسینی

انتهای پیام/

R41347/P1361/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۲۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در شمال سیستان و بلوچستان تامین شد

عطاء اله اکبری در بازدید تعدادی از معتمدان و ریش سفیدان سیستان و بلوچستان از پرورژه‌های طرح نهضت ملی مسکن زاهدان افزود: این اداره کل با الحاق زمین به محدوده شهر‌ها و بازگرداندن اراضی مازاد دستگاه‌های اجرایی به چرخه ساخت و ساز مسکن توانست گام‌های ارزشمندی را برای مرتفع کردن چالش تامین زمین در این استان بردارد.
وی از ساخت بیش از ۱۸ هزار واحد شهری و روستایی در محدوده شهر‌های زیرپوشش این اداره‌کل با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد و ایجاد اشتغال برای بیش از ۲۳ هزار نفر خبر داد و افزود: در این استان علاوه‌بر اهمیت دادن به کمیت پروژه‌ها، استفاده از مصالح استاندارد و رعایت مقررات ملی ساختمان و مسائل فنی از سوی متخصصان و ناظران در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن مدنظر قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی شمال سیستان و بلوچستان همچنین از واگذاری زمین برای ساخت بیش از ۱۴ هزار واحد ویلایی در محدوده شهر‌های زیرپوشش این اداره کل خبر داد و افزود: در حال حاضر با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و شرایط اقلیمی و موضوعات فرهنگی در همه شهر‌های این استان بجز زاهدان و چابهار واحد‌های طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی ساخته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • وجود ۱۹ هزار واحد مسکونی در حال ساخت در سمنان
  • برنامه ریزی برای ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • رشد ۴۴ درصدی مبلغ تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۲
  • احداث «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد
  • بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه ملی قطار «مشهد-گلبهار-چناران» / عملیات احداث سرعت می‌گیرد
  • بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه ملی قطار «مشهد-گلبهار-چناران»/عملیات احداث سرعت می‌گیرد
  • مسکن اقتصادی قابل مصادره نیست
  • زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در شمال سیستان و بلوچستان تامین شد
  • تامین زمین برای ۹۰ هزار واحد مسکن ملی در سیستان و بلوچستان